Acrylnagels verwijderen

Acrylnagels verwijderen kun je zelf doen en laten doen in een salon. Wie handig genoeg is kan zelf acrylnagels verwijderen. In dit artikelen leggen we je uit met een duidelijk stappenplan hoe je zelf de acrycl nagels kunt verwijderen zonder pijn!

Belangrijk: Wat je nooit moet doen bij het verwijderen

Eerst even een belangrijke tip wat je nooit moet doen wanneer je acrylnagels wilt verwijderen:

  • Trek de acrylnagels niet van je nagels af. Hiermee beschadig je namelijk je eigen natuurlijke nagel. Het loshalen moet voorzichtig gebeuren zodat je niet je eigen nagel beschadigd of zwak maakt. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Wat heb je nodig om acrylnagels te verwijderen?

acrylnagels verwijderenJe hebt het volgende nodig om acrylnagels zelf veilig te verwijderen:

  • Nagelknipper
  • Grove nagelvijl
  • Nagelbuffer (ook wel polijstblok genoemd)
  • Glazen bak
  • Aceton
  • Nagelborstel
  • Vaseline

FAQ: Wat is een nagelbuffer?

Een nagelbuffer is een schuur/polijstblokje waarmee je de laatste restjes acryl weg kunt vijlen. In tegenstelling tot de normale nagelvijl is een nagelbuffer een stuk subtieler.

Stappenplan acrylnagels verwijderen in 5 stappen

Voordat je aan het verwijderen van je nepnagels begint moet je weten dat deze klus je wat tijd kan kosten. Ga er dus lekker voor zitten met alles binnen handbereik. Denk aan je telefoon en een glas drinken bijvoorbeeld.

1) Knip met een nagelknipper de acrylnagels kort af

Zeker wanneer je nagels wat langer zijn gemaakt met acryl is het verstandig om zoveel mogelijk acryl zelf eerst weg te knippen. Je hoeft niet je eigen nagel korter te knippen.

2) Verwijder de topcoat indien aanwezig

Soms gebruiken nagelstylistes een topcoat. Deze kun je gewoon wegvijlen.

3) Vul een glazen bak of kom met aceton

Pak een glazen bak of kom en vul deze met aceton. Pak niet een te grote bak want dan heb je meer aceton nodig. De bak of kom moet groot genoeg zijn zodat je de vingertoppen van 1 hand onder kunt dompelen. Je doet eerst 1 hand (ook stap 4), en daarna pas de andere hand.

Voordat je jouw vingers in de aceton houdt (voor 15-20 minuten) vet je de vingertoppen in (alles behalve de nagels) met vaseline. Met vaseline bescherm je de huid en voorkom je uitdroging. Leg ook alvast een handdoek klaar voor wanneer je de vingers weer uit de aceton haalt.

Weet dat aceton plastic kan laten smelten. Gebruik daarom geen kunstof bak en knoei ook geen aceton op kunststof.

4) Acryl wegvijlen

Nu je 15-20 minuten verder bent, en de aceton de acryl zacht heeft gemaakt, kun je de acryl vervolgens wegvijlen met een normale nagelvijl. In sommige gevallen moet je opnieuw je vingers onderdompelen totdat je zo’n 90% kunt wegvijlen. Bij het opnieuw onderdompelen zul je merken dat 5 tot 10 minuten al genoeg is. Met een nagelbuffer kun je de laatste acrylresten verwijderen. Voorkom dat je met een normale vijl het laatste stukje vijlt want daarmee beschadig je de nagel.

5) Verwen je handen

Na een badje van aceton heb je een kleine aanslag gepleegd om je vingers, maar een andere optie was er helaas niet. Nu is het tijd om je vingers te verwennen met een verzorgende handcreme en een nagelriemolie.

Video om het makkelijker te maken

TIP: Met een elektrische nagelfrees kun je sneller vijlen

elektrische nagelvijl (nagelvrees)

Wie vaak acrylnagels laat zetten of zelf zet, en ze weer snel wilt verwijderen, kan ook een elektrische nagelvijl / nagevrees kopen. Hiermee kun je de klus klaren in een stuk minder tijd. De nagelvrees wordt ook gebruikt in een nagelsalon om de acryl mee te verwijderen.

Winkels waar je producten kunt kopen

Winkel waar je product kunt kopen om je handen mee te verwennen, en je nagels mee te verwijderen zijn o.a. Kruidvat, Etos, Hema, en natuurlijk ook online via Bol.com.

Wat kost het om je acrylnagels te laten verwijderen?

In plaats het zelf verwijderen kun je er ook voor kiezen om dit door een salon te laten doen. De gemiddelde salon rekent ongeveer 35 euro voor de verwijdering en de verzorging.

Plaats een reactie