Cursus Gelnagels zetten – Acrylnagels zetten

Cursus Gelnagels of Acrylnagels zetten volgens?

Wil je een cursus volgen om te leren hoe je bij jezelf en bij anderen Gelnagels of Acrylnagels kunt zetten? Kunstnagels worden steeds populairder en er komen steeds meer cursus bedrijven bij bij jouw in de buurt waar je een nagelstyliste opleiding of cursus kunt volgen. Je hoeft hiervoor dus niet door het hele land heen te reizen.

Wat leer je op een nagelstyliste cursus?

2 verschillende technieken

Je leert in de meeste gevallen of alleen Gelnagels zetten of alleen Acrylnagels zetten. Het zijn 2 verschillende technieken. Er zijn ook all-in-one cursussen waar je beide kunt leren. Vaak zijn deze cursussen/opleiding wat duurder omdat er meer tijd nodig is om beide technieken te leren en te beheersen.

Alles over de nagels

nagel structuurJe leert als eerst veel over de nagels. Hoe zijn ze opgebouwd, hoe ga je er mee om, wat is de beste verzorging en wat kun je wel en niet met een nagel doen. Dit is heel belangrijk want je wilt niet dat je klanten of wegblijven, of problemen krijgen met hun eigen nagel door het verkeerd aanbrengen of behandelen.

Hygiëne

De hygiëne is een belangrijk onderdeel. Je kunt namelijk schimmel krijgen als de behandeling niet goed wordt uitgevoerd of dat gereedschap niet schoon is. Hier wordt veel aandacht aan besteed.

Voorbereiding

cursus nagels vijlenOok wordt je geleerd welke behandeling er voor af gaat om je nagels voor te bereiden op kunstnagels. Ze moeten immers wel goed hechten en blijven zitten. Dit is een belangrijke stap want als hier niet genoeg aandacht aan wordt besteed kunnen de nagels er binnen een paar dagen weer af liggen en dan heb je een ontevreden klant.

Technieken

Veel mensen zullen ook langere nagels willen als dat ze al hadden dus het verlengen van een nagel komt ook aan bod. Hier zijn verschillende technieken voor zoals bijvoorbeeld een mal.

Bij Gelnagels zul je veel leren over de gel zelf en hoe deze reageert op de UV lamp. Bij Acrylnagels zul je veel leren over hoe je de componenten zoals Acrylpoeder en Liquid het beste met elkaar kunt mengen en welk cursus nail artgereedschap je ervoor nodig hebt.

Sommige cursussen of opleidingen bieden je een starterspakket aan. De kosten variëren weer per opleiding.

Is een curusus nagelstylist moeilijk?

Niet iedereen is geschikt voor het vak. Je hebt er om te beginnen veel geduld voor nodig en een redelijk vaste hand. Goede ogen zijn natuurlijk altijd prettig maar je kunt ook werken met een loeplamp. Uiteraard moet je het ook wel leuk vinden om te doen. Sommige opleidingscentra hebben een persoonlijke begeleiding en sommige doen het in een groepje van 3. Het is maar net waar jij zelf de voorkeur aan geeft. Er zijn ook vervolgcursussen om je verder te specialiseren in bijvoorbeeld Nail art.

nagels veilennagels zetten cursusnagel lakken cursuscursus nail art

 


Cursus nagelstyliste volgen? Hieronder vind je enkele adressen.

 

cursus nagelstyliste