Gelnagels versus acrylnagels: wat is het verschil?

Gelnagels versus acrylnagels: wat is het verschil?

Als je graag mooie verzorgde nagels wilt hebben, is het tegenwoordig mogelijk om zelfs kunstnagels te laten zetten. De twee meest gebruikte nageltechnieken zijn gelnagels en acrylnagels. Maar wat is het precieze verschil tussen deze twee methoden?

Gelnagels

Gelnagels worden gemaakt van een flexibele gel die na het aanbrengen van de nagel op de juiste lengte en vorm wordt uitgehard onder een speciale uv-lamp. De gel wordt in meerdere lagen aangebracht en deze kunnen opgebouwd worden tot de gewenste dikte. Het grote voordeel van gelnagels is dat deze gemakkelijk te verwijderen zijn en de natuurlijke nagel niet of nauwelijks beschadigen. Een ander pluspunt is dat gelnagels erg natuurlijk ogen en dus niet zo opvallen als acrylnagels.

Acrylnagels

Acrylnagels zijn daarentegen gemaakt van een poeder dat vermengd wordt met een vloeistof. Deze substantie wordt vervolgens op de nagel aangebracht en manueel in vorm gebracht voordat deze uithardt. Bij acrylnagels wordt er dus niet gewerkt met een uv-lamp, maar harden deze vanzelf uit. Het is wel belangrijk dat acrylnagels goed opgebouwd worden om te voorkomen dat ze afbreken. Wanneer de nagels na verloop van tijd uitgroeien, zal je ze een stukje moeten laten uitgroeien of ze opnieuw bij moeten laten werken. Bij een verwijdering van acrylnagels dient men oppassen omdat de natuurlijke nagel bij een verkeerde verwijdering kan beschadigd worden.

Conclusie

Het hangt dus af van persoonlijke voorkeur welke nageltechniek het beste bij jou past. Gelnagels zijn gemakkelijker te verwijderen en zijn natuurlijker, terwijl acrylnagels wellicht iets steviger zijn. Beide nageltechnieken hebben hun eigen voordelen en nadelen, maar het is vooral belangrijk dat je er goed bij voelt en dat de behandeling goed uitgevoerd wordt.

Plaats een reactie