Hebben kunstnagels effect op je gezondheid?

Het is al langer bekend dat het dragen van kunstnagels als cosmetisch middel toegepast wordt. Maar heeft het ook effect op onze gezondheid? In dit artikel wordt het effect van kunstnagels op onze gezondheid onder de loep genomen. We zullen kijken naar de mogelijke voor- en nadelen die kunstnagels met zich meebrengen, evenals de verschillende manieren waarop je ze kunt dragen en de gevolgen daarvan. Lees mee om erachter te komen of kunstnagels effect hebben op je gezondheid.
Hebben kunstnagels effect op je gezondheid?

1. Wat zijn kunstnagels?

Kunstnagels zijn kunstmatig aangebrachte of verlengde nagels. Ze worden vaak gebruikt om een mooi of uniek uiterlijk op te bouwen of om grotere of sterkere nagels te creëren. Kunstnagels kunnen gemaakt worden van acryl, gellak of glasvezel.

Gel nagel is een van de meest populaire kunstnagels, omdat het er natuurlijk uitziet, krachtig is en niet snel krast. Acryl of acrylgel nagels zien er stijlvol, duurzaam en opvallend uit, maar worden vaak gebruikt om lichte sterkte en een extra laag te creëren voor langere duurzaamheid.

Verder kun je nog kiezen om kunstnagels te laten aanbrengen met:

 • Glasvezel: dit is licht, flexibel en ziet er natuurlijk uit.
 • Tip-applicaties: deze methode wordt gebruikt om korte kunstnagels te creëren. Tip-applicaties zijn gemakkelijk toe te passen en zijn ideaal voor het maken van nails art designs.
 • Kunststof schijven: dit is een snelle methode om dunne kunstnagels te maken en het kan een leuk alternatief zijn voor het laten aanbrengen van echte acryl of gel-structuur.

2. Effecten op je gezondheid

Het drinken van koffie
De algemene gezondheidsvoordelen van het regelmatig drinken van koffie zijn bekend. De cafeïne in koffie kan het energieniveau verhogen, kan de geestelijke en fysieke alertheid verbeteren en kan de mentale prestaties verbeteren. Koffie kan bijdragen aan het verminderen van de risico’s op sommige ernstige ziekten, zoals alzheimer, beroerte en type-2 diabetes.

Het risico op problemen met de gezondheid
Hoewel koffie verschillende voordelen voor de gezondheid kan bieden, zijn er ook risico’s aan verbonden. Veel koffie drinken kan leiden tot:

 • voortdurende slapeloosheid
 • hartritmestoornissen
 • gevoeligheid voor bepaalde ziektekiemen
 • drankenslaperigheid
 • verlies aan calcium

Het aanbevolen gebruik
Er is geen vastgestelde maximale dosis koffie die kan worden geconsumeerd om gezondheidsproblemen te voorkomen. Maar om gezondheidsproblemen te minimaliseren, is het aangewezen om niet meer dan drie koppen koffie per dag te drinken. Mannen zouden ook niet meer dan 400 milligram cafeïne per dag moeten aankomen en vrouwen zouden niet meer dan 300 milligram cafeïne per dag moeten aankomen.

3. Risico’s van het dragen van kunstnagels

Kunstnagels zijn een populaire verfraaiing, maar ze kunnen ook veel gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Hier zijn drie van de meest voorkomende risico’s van het dragen van kunstnagels:

 • Allergische reacties: kunstnagels zijn vaak gemaakt van acrylic, wat een polymer is die allergenen bevat die allergische reacties kunnen veroorzaken. Ook kunnen verschillende lijmsoorten en kleurstoffen allergieën veroorzaken.
 • Gebrekkige verzorging: als gevolg van het dragen van kunstnagels, is het belangrijk om voldoende tijd te besteden aan de verzorging van je natuurlijke nagels. Als je de juiste verzorging niet toepast, loop je kans op een mislukte of gecompliceerde verwijdering van kunstnagels en ook kunnen verontreinigingen terugkomen.
 • Infecties: als je nagels regelmatig in contact komen met water, dan bestaat de kans dat er een bacteriële of schimmelinfectie ontstaat. Als dit niet behandeld wordt, kan het leiden tot lange-termijn schade aan je nagels.

Hoewel kunstnagels risico’s kunnen veroorzaken, kunnen ze ook tal van positieve resultaten opleveren als je de juiste verzorging en hygiëne toepast. Verstandig gebruik van kunstnagels en goede verzorging, is de beste manier om gevaarlijke situaties te vermijden.

4. Alternatieve opties voor kunstnagels

Kunstnagels zijn een stijlvolle manier om uw uiterlijk en stijl te verbeteren. Maar steeds meer mensen staan ​​open voor alternatieven die minder invasief en minder tijdrovend zijn. Hieronder staan ​​vier alternatieve opties die u kunnen helpen bij het creëren van de waardevolle uitstraling waar u naar op zoek bent.

  Gelen

 • Gelen zijn een geweldige manier om de look en feel van kunstnagels te behouden, terwijl u minoriteiten kunt verlengen. U kunt gebruik maken van gespecialiseerde gels die kunnen worden aangebracht voordat u naar bed gaat en die wekenlang hun stevigheid behouden.
 • Gelen zijn meestal minder duur dan kunstnagels, maar u zult advies van een deskundige nodig hebben om ervoor te zorgen dat u alle benodigde materialen heeft en de techniek begrijpt.
 • Nep-nagels

 • Een eenvoudigere aanpak is het gebruik van nep-nagels. Hoewel deze geen lange duurzaamheid bieden, zijn ze gemakkelijk aan te brengen en verwijderen. Vaak komen er kant-en-klare sets met verschillende vormen, soorten en maten van nep-nagels, waaruit je kunt kiezen.
 • Nepnagels zijn vrij goedkoop, dus het kan een meer betaalbaar alternatief zijn dan kunstnagels.
 • Persoonlijke paden

 • Als je een meer tijdrovende, gedetailleerde aanpak wilt, zou je kunnen besluiten voor je eigen persoonlijke paden. Hiermee kunt u het ontwerp naar eigen smaak personaliseren, voorzien van verschillende kunstwerken, kleuren en wat voor alleen jij fantasie hebt.
 • Maar voor persoonlijke paden is deskundige hulp vereist. Het betekent meestal dat je meerdere sessies moet bijwonen bij de schoonheidssalon, wat kostbaarder kan zijn.

5. Conclusie: are kunstnagels goed voor je gezondheid?

Voor veel mensen zijn kunstnagels een aantrekkelijk alternatief als problemen op de natuurlijke nagels worden ervaren. Of kunstnagels echter goed voor je gezondheid zijn, kan bepaald niet op dezelfde manier beantwoord worden. Hieronder zullen we de voors en tegens van het dragen van kunstnagels bespreken.

Voordelen

 • Kunstnagels kunnen slecht verzorgde of gevoelige natuurlijke nagels versterken.
 • Kunstnagels staan bekend om de verschillende esthetische mogelijkheden om je uitstraling te verbeteren.

Nadelen

 • Sommige chemische elementen in kunstnagels kunnen schadelijk zijn voor je natuurlijke nagels en je gistingsbalans.
 • Er zijn ook verschillende bacteriën, virussen en schimmels die met kunstnagels kunnen worden overgedragen.

In het algemeen is het gebruik van kunstnagels afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst, als je een slechte conditie hebt van je nagels kun je het het beste overwegen om een arts of schoonheidsspecialist te raadplegen. Ten tweede, en vaak het belangrijkste, om ervoor te zorgen dat je kwaliteit kunstnagels koopt die veilig zijn voor je gezondheid.

Het is duidelijk dat kunstnagels potentiële risico’s voor je gezondheid kunnen veroorzaken, en dat je je bewust moet zijn van deze factoren als je besluit kunstnagels te dragen. Het is altijd verstandig om in gesprek te gaan met een professional om te weten of kunstnagels geschikt voor jou zijn. Laat je deskundig adviseren en doe goed onderzoek voor je een definitieve beslissing maakt.

Plaats een reactie