Tips voor het onderhoud van gelnagels

Wat zijn gelnagels?

Gelnagels zijn een alternatief voor gewone nagellak, waarbij een gelachtige substantie op de natuurlijke nagel wordt aangebracht. Deze substantie wordt uitgehard onder een UV-lamp, waardoor de nagels stevig en langdurig blijven zitten. Gelnagels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en afwerking. Maar om ervoor te zorgen dat gelnagels lang meegaan en er goed uitzien, moet u voor hun onderhoud zorgen.

Tips voor het onderhoud van gelnagels

Vermijd contact met water

Water kan de gelnagels doen uitwijken en loskomen, dus vermijd contact met water. Draag rubberen handschoenen tijdens het afwassen of schoonmaken en gebruik handdesinfecterende middelen op basis van alcohol om uw handen te reinigen.

Gebruik milde zeep voor het reinigen van de nagels

Sommige zepen en reinigingsmiddelen kunnen te hard zijn voor gelnagels en ze beschadigen. Gebruik daarom een milde zeep of reinigingsmiddel om de nagels te reinigen. Vermijd schurende middelen of nagellakverwijderaar. Deze kunnen de gelnagels aantasten.

Pijn bij het type of bedienen van apparaten

Als u pijn heeft bij het typen of het bedienen van apparaten, kan dat een teken zijn dat de gelnagels te lang zijn. Als dat het geval is, laat ze dan bijsnijden om te voorkomen dat u uw natuurlijke nagel beschadigt.

Vermijd het bijten op de nagels

Net als bij gewone nagels kunnen gelnagels geïnfecteerd raken als u ze aanraakt en erop bijt. Het bijten op de gelnagels kan ervoor zorgen dat ze loskomen of beschadigd raken. Vermijd het bijten op de nagels en gebruik nagellak in plaats daarvan om de nagels te versterken.

Houd ze droog en schoon

Maak de gelnagels regelmatig schoon om stof, vuil en bacteriën te verwijderen. Houd ze droog en vermijd het gebruik van vochtinbrengende lotions of crèmes op de nagels, omdat deze de hechting van de gel kunnen verminderen. Indien nodig kunt u in plaats daarvan nagelolie of -crème gebruiken om de natuurlijke nagels te voeden zonder de gelnagels te beschadigen.

Laat uw nagels bijhouden door professionals

Als u de gelnagels wilt laten verwijderen, laat dat dan doen door een professional. Het zelf verwijderen van de gelnagels kan uw natuurlijke nagels beschadigen en leiden tot infecties. Een professional kan de gelnagels veilig en efficiënt verwijderen zonder uw natuurlijke nagels te beschadigen.

Conclusie

Gelnagels hebben een gemiddelde levensduur van 2 tot 4 weken, afhankelijk van de zorg die u eraan besteedt. Het is belangrijk om voorzichtig met ze om te gaan en ze goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Door de bovenstaande tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw gelnagels er altijd goed uitzien en gezond blijven.

Plaats een reactie